AirPlay 2-functies verwijderd uit bèta’s van iOS 11.3 en tvOS 11.3

HomeKit-multiroom-Airplay-2-600x338-f56446a0c1e8ba2d59ba0af1156cdc8d048a4a0a

Apple heeft nieuwe bètaversies van iOS en tvOS vrijgegeven. En in plaats van functies toe te voegen, heeft het bedrijf uit Cupertino besloten om functies te verwijderen. Zo is de AirPlay 2-functionaliteit in z’n geheel weggehaald uit beide softwareversies.

AirPlay 2-functies verwijderd uit tvOS-bèta

Apple heeft een nieuwe versie van het tvOS uitgebracht voor ontwikkelaars. Ook is er nu een nieuwe versie van iOS beschikbaar. Voorheen beschikten deze bètaversies over minimale AirPlay 2-functionaliteit, maar die features zijn nu er in hun geheel uitgesloopt. Met de eerste bèta’s was het mogelijk muziek te streamen naar meerdere apparaten tegelijkertijd, maar dat is voor testers dus ook niet meer mogelijk. Daarnaast is het zo dat de Apple TV niet meer opgenomen kan worden in het netwerk van smarthomeprotocol Apple Homekit.

Ondanks het feit dat sommige testers de functies konden gebruiken, was AirPlay 2 tot op heden in z’n testfase behoorlijk buggy. Dat is misschien de reden dat de opties zijn verwijderd; Apple heeft hier niets over bekendgemaakt. Daarnaast is het ook niet duidelijk wanneer het bedrijf de mogelijkheden opnieuw gaat introduceren. De netwerkdienst werd vorig jaar in juni aangekondigd tijdens de onthulling…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl