Alles wat je moet weten over achtergrondverlichting voor lcd led tv’s

fald-view-600x351-5c63080eeae349b90e804a88a1f5674be580a7a5

Lcd-schermen maken nog steeds het grootste deel uit van de markt, en dat zal voor de te voorziene toekomst vermoedelijk ook zo blijven. De achtergrondverlichting is een belangrijk onderdeel van de lcd-tv en heeft impact op onder meer de beeldkwaliteit. We leggen je uit wat de achtergrondverlichting doet, en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende mogelijkheden.

Wat is een achtergrondverlichting

Vooraleer we halsoverkop in de verschillende types duiken, leggen we graag nog even uit hoe een lcd-tv functioneert en wat de achtergrondverlichting nu net is. De schematische voorstelling hieronder illustreert de belangrijkste onderdelen van een pixel op het lcd-scherm. De achtergrondverlichting creëert het witte licht. De twee polarisatiefilters hebben een verschillende polarisatierichting. Dat betekent dat er geen licht aan de voorzijde van het scherm zichtbaar is. Het lcd-paneel kan voor elke subpixel bepalen of de polarisatie aangepast wordt of niet, zodat het licht toch door het voorste polarisatiefilter geraakt. De drie subpixels van de pixel zijn tot slot voorzien van een rood, groen en blauw kleurfilter.

De achtergrondverlichting zorgt dus voor het licht, en dat licht moet een aantal lagen door voor het al dan…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl