Amazon maakt televisieserie op basis van The Lord of the Rings

amazon-video-600x343-b4ae143afa7fe3e9c48055bcf4d5dcdd6003a71b

Amazon heeft laten weten dat het de rechten in handen heeft voor een televisieserie op basis van The Lord of the Rings. Er moeten meerdere seizoenen gaan verschijnen. Ook houdt Amazon de deur open voor een spinoff-serie.

Serie van The Lord of the Rings

Eerder was het nog een gerucht, maar nu is de kogel door de kerk: Amazon gaat een serie maken op basis van The Lord of the Rings. Er moeten meerdere seizoenen en een spinoff-serie gaan verschijnen. De reguliere serie speelt zich af voor de gebeurtenissen in J.R.R. Tolkiens The Fellowship of the Ring. Er zijn verder geen details over deze deal naar buiten gebracht, maar het gerucht doet de ronde dat Amazon 250 miljoen dollar voor de rechten heeft betaald. En daar komen straks nog de kosten voor de productie bovenop.

Het verhaal speelt zich ook af in Midden-aarde (Middle-earth), maar verder is er op moment van schrijven weinig over de invulling bekend.  Wel is het zo dat er een aantal creatieve beperkingen zijn opgelegd door de mensen die de nalatenschap van Tolkien beheren. We moeten dus nog even wachten totdat de eerste details over het…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl