‘Amazon voornemens gratis versie van Prime Video te lanceren’

amazon-prime-xbox-one-600x343-72f0526b574d461aab08551aa0e4a1110ebc4493

Als we de geruchten mogen geloven dan is Amazon voornemens een gratis versie van de Prime Video-streamingdienst te lanceren. Deze videostreamingdienst zou dan worden ondersteund middels advertenties.

Gratis versie van Amazon Prime Video – gerucht

Amazon werkt momenteel aan een gratis versie van Amazon Prime Video, die zal worden ondersteund door middels van advertenties. Dat melden bronnen tegenover de website Adage. Nu betalen abonnementshouders een maand- of jaarbedrag voor toegang tot die dienst, die dan geen reclame bevat. De gratis versie van de videostreamingdienst zou dan toegankelijk worden voor mensen zonder Prime-abonnement. Mogelijk deelt Amazon dan ook enkele gebruikersstatistieken met adverteerders. Deze zet opent wellicht nieuwe mogelijkheden.

Amazon zou namelijk in gesprek zijn met contentmakers, die een eigen kanaal zouden kunnen krijgen binnen de dienst. En zo’n kanaal zou dan gefinancierd kunnen worden door advertenties. De reden dat videostreamingdiensten momenteel zo populair zijn, heeft ook te maken met het feit dat mensen content zonder reclame kunnen bekijken. Of deze versie van Prime Video bij het publiek aanslaat lijkt dus niet zeker, al zullen adverteerders al de handen tegen elkaar aan wrijven. Of de gratis versie ook nieuwe series en…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl