Dit weten we al over de 2018 Samsung QLED tv’s

Samsung-2018-qled-600x351-5cebb933edfebc466ee31f3c5476f69e4ebabf2e

Samsung heeft tijdens CES 2018 een aantal grote aankondigingen gedaan, waaronder de komst van een 8K Ultra HD tv en de introductie van de eerste microLED tv. Maar, over de ‘betaalbare’ QLED tv’s voor 2018 heeft de Koreaanse fabrikant nog niet alles bekendgemaakt. In dit artikel bespreken we wat we al wel weten.

Samsung 2018 QLED tv’s

Samsung brengt zijn premium televisies in 2018 wederom uit onder de QLED-noemer. De ‘Q’ in QLED staat voor de quantum dots die in het led-backlightsysteem gebruikt worden om een groot kleurbereik (100% van DCI/P3) en een hoge helderheid te verwezenlijken. De belangrijkste vernieuwingen voor dit jaar is dat verschillende premium QLED tv’s nu voorzien worden van een full array backlight met local dimming. Vorig jaar maakte Samsung nog gebruik van achtergrondverlichting aan de zijden van het paneel (edge lit) maar nu bevindt de led-verlichting zich dus direct achter het paneel. Het grote voordeel hiervan is dat er nog specifieker gericht leds uitgeschakeld kunnen worden en dus donkere delen van het scherm ook echt zwart zijn. Volgens Samsung is zwart nu dan ook driemaal zo zwart. Daarbij introduceert Samsung een nieuw ‘anti-blooming algoritme’…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl