Drie opvallende Ultra HD Blu-ray releases uit 2017

Harry-Potter-4K-Blu-ray-1both-600x351-27448639843e80c096affc2fc7b95c204035753f

Veel bioscoopfilms verschijnen uiteindelijk op Ultra HD Blu-ray en steeds meer oudere titels krijgen een 4K-update. We bespreken drie opvallende releases uit het afgelopen jaar.

Harry Potter

Eind november toverde Warner Bros dan eindelijk de laatste ontbrekende Harry Potter-films uit de UHD-hoed. Order of the Phoenix, Half Blood Prince en Deathly Hallows (deel 1 en 2) waren in Nederland al ruim een half jaar beschikbaar op Ultra HD Blu-ray, maar de studio besloot om voor de release van de inmiddels toch op leeftijd geraakte eerste vier delen wat langer de tijd te nemen. De acht films zijn allemaal voorzien van high dynamic range voor een optimale kleurenweergave en op het gebied van geluid werd er DTS:X toegevoegd voor een 3D-audiobeleving. Alle delen zijn los verkrijgbaar, maar er kan ook een complete boxset aangeschaft worden. De Nederlandse release is wat betreft bonusmateriaal helaas niet zo compleet als bijvoorbeeld de uitgave in Amerika. Fans die extra’s belangrijker vinden dan ondertitels, doen er wellicht verstandig aan om een buitenlandse release te importeren.

Blade Runner

Om de bioscooprelease van Blade Runner 2049 (zie ook onze 17 van ‘17) kracht bij te zetten,…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl