Eerste soundbar van Sennheiser beschikt over 13 speakers

Sennheiser-Ambeo-soundbar-600x362-4c8568cd15b036344beacadda4a5456d0471a641

Sennheiser is één van de meest bekende audiobedrijven ter wereld en wij kennen het bedrijf vooral van de hoofdtelefoons. Een speaker voor consumenten heeft Sennheiser nog niet op de markt gebracht, maar daar moet dit jaar verandering in komen. Tijdens CES 2018 heeft het bedrijf een prototype soundbar gepresenteerd, uitgerust met 13 speakers.

Het design van de soundbar is nog niet af, maar de speaker werkt al wel volledig, zo weet The Verge te melden. De website mocht de soundbar in een kleine ruimte beluisteren en is zeer te spreken over de audioweergave. Sterker nog; de auteur geeft aan dat de soundbar beter klinkt dat menig andere soundbar.

De soundbar moet onder de Ambeo-vlag op de markt verschijnen, met name omdat er 360-graden geluid mee geproduceerd kan worden. De speaker beschikt over 13 drivers, waarvan zes 4-inch woofers, vijf tweeters en twee naar boven wijzende drivers. Sennheiser omschrijft het als 5.1.4-kanaals virtueel surroundgeluid.

Nu is surroundgeluid uit een soundbar iets waar we altijd heel voorzichtig mee zijn, met name omdat het ontbreken van fysieke speakers in de ruimte in de meeste gevallen duidelijk merkbaar is. Maar, als we…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl