Hollywood regisseurs willen dat fabrikanten motion-opties uitzetten

Bewegingsscherpte-600x399-894d557e5c7955775d9fb8b6d032a073c3fd4d05

Het is een onderwerp dat regelmatig aan bod komt; de bewegingsscherpte van televisies. De een heeft niks met alle motion-opties op televisies en de ander zweert erbij. Diverse regisseurs uit Hollywood hebben nu ook van zich laten horen en roepen fabrikanten zelfs op om de opties helemaal uit te zetten.

Veel fabrikanten doen het vanuit de doos al; het vloeiender weergeven van beelden door er frames bij te verzinnen. En daarnaast zijn er vaak nog opties in de instellingen te vinden waarmee het beeld nog vloeiender (ogend) weergeven kan worden. Wij zijn er geen groot fan van en zetten deze opties vaak (grotendeels) uit voor een natuurgetrouwe weergave, maar er zijn ook veel mensen wel fan van. Het grote nadeel van het vloeiender laten lopen van beelden is het zogenaamde ‘soap opera-effect’. Het beeld loopt dan zo soepel dat je het gevoel hebt dat je naar een soap kijkt; het doet afbreuk aan het natuurlijke en realistische filmgevoel.

Dit is precies de reden dat diverse regisseurs uit Hollywood van zich laten horen. Zij roepen op om deze ‘motion smoothing’ te stoppen. De groep wordt geleid door James Gunn, regisseur…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl