In de tas van… Gerrit de Groot   

fotografie,fotograaf,camera

Je leert de fotograaf pas echt kennen wanneer je de inhoud van zijn tas hebt gezien. Welke apparatuur heeft hij maar vooral wat neemt hij mee naar welke shoot en wat vind hij onmisbaar. We nemen een kijkje in de tas van Gerrit de Groot, avondfotograaf en Ambassadeur van Foka/Kamera Express en Visionair bij Olympus. Het woord is aan Gerrit de Groot.

Als je in mijn tas kijkt vind je het volgende; een Olympus OM-D E-M1 met Olympus HLD-7 Battery Grip en de  Olympus M.Zuiko ED 7-14 f/2.8 PRO,  de 12-40mm F/2.8 Pro en de 8mm 1:1.8 Fisheye PRO Olympus OM-D E-M1, een Nextorch P8a zaklamp, een Sekonic JE-10 lichtmeter en Lee Filters. Naast de inhoud van mijn tas is mijn Benro statief mijn vaste begeleider.

Het heeft wel even geduurd voordat ik de overstap heb gemaakt van spiegelreflex naar systeem camera. Ik heb verschillende merken uitgeprobeerd en uiteindelijk besloten dat Olympus het best bij mij past. De Olympus OM-D E-M1 voelt prettig aan en de lenzen zijn van wat mij betreft van superieure kwaliteit.   Met de lenzen  Olympus M.Zuiko ED 7-14 f/2.8 PRO, de 12-40mm F/2.8 Pro en de 8mm f/1.8 Fisheye PRO heb ik alles binnen bereik waarmee ik mij het meeste bezig houd, namelijk avond- en portret fotografie. De lenzen zijn lichtsterk, scherp en net als de camera licht van gewicht. De Olympus HLD-7 Battery Grip is voor mij onmisbare tool om de compacte camera beter vast te kunnen houden in de wat grotere “mannen”-hand. 

Tekst gaat verder onder  afbeeldingen

De Nextorch P8a zaklamp gebruik ik ’s avonds bij onvoldoende licht om mijn onderwerp bij te lichten, deze lamp heeft als voordeel dat hij geen harde randen in zijn lichtbundel vertoont en de lichtsterkte kan worden aangepast. Door zijn oplaadbare accu kan ik hem opladen in de auto. De Sekonic JE-10 lichtmeter gebruik ik altijd in mijn studio waar je me regelmatig kunt vinden dus deze mag zeker niet in mijn tas ontbreken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding 

gerrit3

Al jaren werk ik met Lee filters, een little stopper, een 6-stops, een 3-stops grijs filter, een 2-stops soft gradiënt en een 3-stops hard gradiënt. Ik bewaar mijn filters in een Lowepro Filter Pouch 100 die weer aan mijn tas bevestigd kan worden. Het schoonmaakdoekje van Lee is ook ideaal om de lenzen mee te reinigen.

Tot slot de tas zelf, ook hier heeft het even geduurd voordat ik de voor mij juiste tas had gevonden. Van grote rugtas tot kleine schoudertas is de uiteindelijke keuze gevallen op de compacte Lowepro 75AW. Mijn camera en lenzen passen in het hoofdgedeelte van de tas. In de extra vakken aan de boven- en zijkant bewaar ik mijn reservebatterij, geheugenkaarten en de afstandsbediening. Aan de zijkant van mijn tas bevestig ik de tas waar ik mijn filters in bewaar.

 

Meer foto’s zien van FOKA Ambassadeur Gerrit de Groot? Lees hier zijn blog over avondfotografie.

 

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.