Introductie HiFi: ‘Hifidelity’ – waar begin je eigenlijk?

Bowers-Wilkins-White-CM6-600x341-85b3b8945265205414a598d99137db0b5fc65bb3

Muziekbeleving is in de regel net zo subjectief als muzieksmaak. Dat maakt hifi voor iedereen verschillend, maar niet zodanig dat er geen algemeen inleidend artikel over de wereld van de betere audiosystemen te schrijven is. Dus voor iedereen die zich wat in wil lezen in de hobby die hifi heet: bij dezen!

Waarom hifi?

Om te beginnen speelt het woord ‘relatief’ een minstens zo grote rol in de hifi als ‘subjectief’. Wat voor de één een betaalbaar setje is, is voor de ander al een serieuze investering. Niet voor niets definiëren we ‘HiFi’ als de hoogwaardige weergave van muziek vanuit de betere audioapparatuur. Dat ‘hoogwaardige’ bereik je niet met een paar tientjes. Tegelijkertijd hoeft die eerste investering je ook geen tweede hypotheek te kosten. Hoe dan ook: de tijd nemen om op basis van jouw budget en jouw voorkeuren een weloverwogen (eerste) stap in de hifi te zetten, levert een muzikaal resultaat op dat heel wat meer waard is dan de optelsom van de verschillende componenten. Maar waar start je?

Stap 1: budget

Een eerste stap in iedere aanschaf is het budget. Logisch, je moet weten wat je…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl