Luidsprekers aanschaffen: welke specificaties zijn belangrijk?

High-End-Munchen-20-600x334-6b3858abf81d904d2bb3cc5b795c5e42ef74e69e

Het kopen van luidsprekers is voor veel consumenten moeilijk. Want luidsprekers kopen betekent dat je naast het kiezen van een passend uiterlijk van de luidspreker ook rekening moet houden met de specificaties van de luidspreker en of deze wel goed aansluit op jouw versterker or receiver. Het laatste dat je wilt is namelijk een slecht geluid of defecten. We zetten alle belangrijke zaken die je moet weten op een rijtje.

Alles dat je moet weten over de specificaties van luidspekers

Daar zit je dan, achter het internet of in winkels te zoeken naar luidsprekers die passen bij je smaak en -niet onbelangrijk- je budget. Misschien heb je een maat of kleur in gedachten en laat je je daardoor leiden, of heb je bij een vriend of kennis wel verbaasd zitten luisteren naar een weergave die je nog niet eerder hoorde. Muziek en film spelen in op je emotionele beleving en met een uitgebalanceerde hifiset en bijpassende speakers wordt die beleving intenser en dus prettiger.

“Speakers met veel Watt kunnen harder!”

Bovenstaande uitspraak wordt veel gehoord en is eenvoudig te verklaren, maar slaat helemaal nergens op. Laat ik meteen beginnen…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl