Met Nintendo Labo maak je zelf kartonnen accessoires voor de Switch

Nintendo heeft Nintendo Labo aangekondigd. Dit is een serie kartonnen accessoires die gebruikt kunnen worden met de Nintendo Switch. Zo kun je de Switch omtoveren tot een piano, een bestuurbare auto of bijvoorbeeld een huis.

Met Nintendo Labo maak je zelf Switch-accessoires

Als je denkt dat de Nintendo Switch alleen bedoeld is om op te gamen, dan heb je het mis. Dat bewijst Nintendo met een serie interactieve kartonnen vouwdozen waarmee je zelf accessoires kunt maken voor de populaire spelcomputer. De dingen die je maakt noemt Nintendo een Toy-Con. Zo maak je in een handomdraai een piano, een motor en nog veel meer. Tijdens het bouwen zul je zelf ontdekken hoe de achterliggende technologie werkt, en zelfs nieuwe manieren uitvinden om met iedere Toy-Con te spelen.

Je kunt bijvoorbeeld een volledig werkende piano met dertien toetsen maken die je muzikale akkoorden tot leven brengt, zodra deze gecombineerd worden met een Nintendo Switch-systeem en de rechter-Joy-Con. Tijdens het spelen detecteert de infraroodbewegingssensor in de rechter-Joy-Con welke toetsen worden ingedrukt. Deze worden daarna direct afgespeeld door middel van de ingebouwde speakers van het gamesysteem. Maar je kunt dus ook een op afstand…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl