Microsoft annuleert plannen ondersteuning virtual reality voor Xbox One

xbox-one-x-foto-8-600x343-95798808fb01f828d660b466477136cc7b2419ba

Microsoft heeft in een interview laten weten dat het bedrijf voorlopig geen plannen heeft voor augmented en virtual reality voor de Xbox One. Sterker nog, het bedrijf raadt mensen aan naar een pc te gaan voor de beste ervaring op het gebied van AR en VR.

Geen virtual reality voor Xbox One

Microsofts chief marketing officer van gaming Mike Nichols heeft in een interview met Gameindustry.biz laten weten dat er momenteel geen plannen zijn voor ondersteuning van augmented en virtual reality voor Xbox One. Sterker nog, Nichols zegt dat de pc “waarschijnlijk het beste platform is” voor dergelijke content, op dit moment. Voorlopig ligt de focus voor Microsoft en zijn Xbox One nog op het spelen van games op een televisie. En dat terwijl er in 2016 nog werd gezegd dat Project Scorpio, Xbox One X, VR zou ondersteunen.

Helaas is dat tot op heden dus niet gebeurd en voorlopig ziet het er dus ook niet naar uit dat het gaat gebeuren. Phil Spencer, de Xbox-baas bij Microsoft, heeft eerder al gezegd dat Microsoft wellicht iets té enthousiast was over virtual reality op Xbox One en dat de markt langzamer…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl