Microsoft kondigt Xbox Adaptive Controller aan voor invaliden

xbox-adative-controller-600x343-faeb28cb0a55f7c4fdc50faee93b64133b018c44

Microsoft heeft de Xbox Adaptive Controller onthuld: een controller die gemaakt is voor mindervalide mensen. Middels deze controller kunnen mogelijk meer mensen genieten van de hobby gamen, omdat Microsoft de besturing toegankelijk heeft proberen te maken.

Dit is de Xbox Adaptive Controller

Microsoft heeft de Xbox Adaptive Controller gepresenteerd: een controller die is bedoeld voor mindervalide mensen. De controller beschikt over twee grote, instelbare knoppen en negentien aux-aansluitingen voor het aansluiten van joysticks, knoppen en switches waardoor het voor meer mensen mogelijk wordt de games op een Xbox One of Windows 10 te spelen. Het installeren van het apparaat is enorm simpel (plug and play) en flexibel. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je bepaalde handelingen met je voeten wil doen.

Het doel van de controller is natuurlijk dat meer mensen kunnen gamen, maar dan moet de uitvoering ervan wel toegankelijk en intuïtief zijn. De Xbox Adaptive Controller moet zich dus echt kunnen aanpassen aan de gebruiker en dat lijkt hier het geval te zijn. Het zal geen alles-in-één oplossing zijn voor alle games of gamers, maar met de mogelijkheid zelf te bepalen welke knop wat doet (dat…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl