Nintendo aangeklaagd om het concept van de Nintendo Switch

nintendo-switch-foto-8-600x343-b32a7d1ac2430aee3147a1b9424ed3f99bb64667

Nintendo is aangeklaagd om het concept van de Nintendo Switch en haar afneembare controllers. Mogelijk volgt er dus een rechtszaak. Een bedrijf dat gaming-tablets maakt vindt dat het concept van Nintendo lijkt op haar eigen concepten.

Nintendo aangeklaagd om concept van Nintendo Switch

Dat de Nintendo Switch niet de eerste gaming-tablet is (of een spelcomputer die zich in die categorie bevindt), is duidelijk. Maar of het concept van dat apparaat ook direct andermans ideeën heeft afgekeken, is een tweede. Fabrikant Gamevice denkt in elk geval van wel. De accessoiremaker klaagt Nintendo daarom aan om het concept van de Switch, die in de basis wel erg zou lijken op de Wikipad, een gaming-tablet die draait op Android en ook is voorzien van controllers die afneembaar zijn (net als de Joy-Con-controllers).

Daarom eist Gamevice nu een schadevergoeding van Nintendo, evenals een stop van de verkoop van de Nintendo Switch. Zowel Gamevice als Nintendo hebben nog niet op de mogelijk aankomende rechtszaak willen reageren. Je zou kunnen stellen dat Gamevice een beetje laat is met een dergelijke rechtszaak en nu op een gemakkelijke wijze geld probeert af te troggelen bij Nintendo, omdat…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl