Nintendo kan snel zien of je Nintendo Switch-spel legaal is of niet

nintendo-switch-games-600x343-13555d1916759d7792f81ddd57f9b3654aae65b2

Nintendo heeft een snel systeem om te achterhalen of een game op de Nintendo Switch legaal is of niet en kan zo piraterij tegengaan. Zo kan worden voorkomen dat games met het internet verbonden kunnen worden en kunnen consoles zelf verbannen worden van het Nintendo-netwerk.

Nintendo maakt korte metten met Nintendo Switch-piraten

Nintendo heeft behoorlijke strenge antipiraterijmaatregelen getroffen voor de Nintendo Switch. Een hacker van de console laat weten dat de spellenboer kan checken of een game(cartridge) het juiste certificaat heeft of niet. In een behoorlijk lange aankondiging op de subreddit SwitchHacks laat het profiel SciresM weten dat Nintendo heel snel kan achterhalen of een game legaal gekocht is of niet. Het maakt dan niet uit of je een legale game in de winkel of downloadwinkel hebt gekocht. De check gebeurt op de servers van Nintendo.

Looks like we’ve got confirmation that Nintendo is banning gamecart certificates (I guess people aren’t taking my advice…). The relevant error for trying to use a gamecard with a banned cert is 0x1F727C — 2124-4025.

— Michael (@SciresM) 20 juni 2018

En dat betekent dat die checks niet te omzeilen zijn. Als…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl