Olympische Winterspelen 2018 in 4K HDR uitgezonden

PyeongChang-2018-600x340-5961cc525df7330680aff0a2aea0ca5d36ef8443

De Olympische Winterspelen van 2018, gehouden in PyeongChang, Zuid-Korea, worden in 4K HDR opgenomen en uitgezonden. Vooralsnog heeft alleen de Amerikaanse omroep NBC bekendgemaakt de spelen ook in dat formaat uit te zenden.

In navolging op het wereldkampioenschap voetbal van dit jaar zullen ook de Olympische Winterspelen in de 4K-resolutie en high dynamic range opgenomen en uitgezonden worden. Het gaat echter om enkele onderdelen, waaronder de openingsceremonie, hockey, kunstschaatsen, schansspringen en snowboarden.

This is yet another first at an Olympic Games, and OBS is proud to continually provide and facilitate the very latest technology to its broadcast partners,” said Yiannis Exarchos, CEO of Olympic Broadcasting Services. “The performances of the best athletes in the World deserve to be captured with the best broadcast technology available.

Het Japanse NHK neemt de opnamen en distributie voor zijn rekening, terwijl het Amerikaanse NBC reeds bevestigd heeft de 4K HDR-content beschikbaar te stellen voor kijkers in de VS. Daarnaast zal er tijdens de Winterspelen ook meer dan 50 uur aan virtual reality-materiaal opgenomen worden.

Ook heeft de Japanse omroep NHK bekendgemaakt dat de Olympische Spelen van 2020 in de nog hogere 8K-resolutie opgenomen worden. Voor consumenten…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl