Onze ervaring: Onder de indruk van het WK voetbal in 4K UHD en HDR (HLG)

WK-voetbal-UHD-HDR-600x343-09310a36270b9ab8e462e0b8bc2d8bd26e4bc014

Ruim een week geleden is in Rusland het WK voetbal 2018 van start gegaan. Nederland is er niet bij, maar vanuit onze huiskamers kunnen we natuurlijk wel van het voetbal genieten. En dat kunnen we in hoge kwaliteit want het WK is te zien in 4K Ultra HD en HDR. Wij hebben de eerste week voetbal in deze hoge kwaliteit bekeken en waren onder de indruk.

Providers

Het WK voetbal is voor iedereen te bekijken via NPO 1, maar wil je genieten van de 4K-resolutie en de HDR-weergave dan heb je toegang tot het speciale NPO 1 UHD-kanaal nodig. Helaas is dat kanaal niet voor iedereen beschikbaar. Ziggo geeft het bijvoorbeeld niet door, bij KPN heb je er een speciaal 4K-abonnement (met decoder) voor nodig en Canaal Digitaal biedt het kanaal via de satelliet aan. Een overzicht van alle providers die het WK in 4K en HDR aanbieden vind je in dit artikel.

Wij maken gebruik van de 4K settopbox van KPN en een daarbij horend 4K-abonnement dat 71,50 euro per maand kost.

Hardware

Op het gebied van hardware is er een aantal zaken vereist om het signaal…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl