Samsung kiest mogelijk toch weer voor OLED, maar dan QD-OLED

Samsung-oled-tv-600x337-ff60252ab8796d4a135ee80513476ddea263d342

Na het fiasco van de eerste en enige OLED tv die Samsung op de markt bracht heeft het bedrijf meerdere malen aangegeven absoluut geen OLED tv meer op de markt te brengen. Maar, feit is wel dat de QLED tv’s van het bedrijf ook niet echt een vuist kunnen maken tegenover de OLED tv’s die op de markt verschijnen. Dus, er is vernieuwing nodig en die vernieuwing vindt de Koreaanse fabrikant mogelijk toch in OLED.

Samsung gaat voor QD-OLED

Volgens een recent bericht van het Koreaanse ETnews zou Samsung de voordelen van quantum dots en de OLED dispaytechniek willen combineren. Deze combinatie moet gaan onder de naam QD-OLED en simpel gezegd komt het erop neer Samsung in plaats van te starten vanuit een led-lcd tv start vanuit een OLED tv, die enkel blauwe OLED-materialen gebruikt. Hierop wordt een quantum dot-kleurfilter geplaatst voor de rode en groene subpixels, wat mogelijk zorgt voor een hogere helderheid en een betere kleurweergave dan standaard OLED tv’s. Dat quantum dot kleurfilter is immers geen echt filter, maar een conversielaag. Zo blijft het scherm een echt emissief scherm, waar elke pixel zelf licht geeft.

Deze…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl