Samsung zet in op micro-led voor premium televisies

Samsung-2017-qled-2-600x346-00951c46c88238f0295bf09347f271372e4f0b23

Het zit Samsung de laatste tijd niet mee in de tv-markt. De Koreaanse fabrikant ziet het marktaandeel op het gebied van premium toestellen zakken, ondanks de introductie van premium qled tv’s. Het lijkt erop dat oled deze strijd wint, maar Samsung geeft de moed niet op en zou al inzetten op de volgende ontwikkeling; micro-led. Dit meldt de Korea Herald.

Met diverse mooie termen, waaronder SUHD en qled, heeft Samsung de lcd-techniek weer in het premium segment proberen te zetten. Het marktaandeel in dit segment is echter in het afgelopen jaar ruim 13 procent gedaald en dus kunnen we wel stellen dat Samsung verder moet kijken als het één van de grootste spelers wil blijven. Micro-led moet de oplossing zijn en waarschijnlijk de concurrentie met oled aangaan. Sony en LG zijn met een marktaandeel van respectievelijk 39 en 35,8 procent de grootste spelers in het premium segment, wat vooral te danken is aan oled.

Het is niet voor het eerst dat we van micro-led horen. Samsung zelf werkt er al een tijdje aan, onder meer voor bioscoopschermen, en ook concurrent Sony heeft de techniek in ontwikkeling. Micro-led is een…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl