Sony aan winnende hand op gameconsolemarkt met 70 miljoen verkochte PS4-consoles

playstationvrlogo-600x351-82714af349202fda6ae5d9a1b3959789d4bc50c0

Sony heeft tot dusver 70,6 miljoen PlayStation 4-spelcomputers verkocht, en twee miljoen bijbehorende PS VR-brillen. Dat heeft het Japanse bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Ook zijn cijfers bekendgemaakt over de spellen. Er zijn 617,8 miljoen spellen verkocht voor de PlayStation 4, en nog eens 12,2 miljoen PS VR-titels.

Xbox blijft achter

Hieruit blijkt dat Sony aan de winnende hand is in een ander spel: de strijd met de Xbox One van Microsoft. De concurrent heeft sinds januari dit jaar geen cijfers meer bekendgemaakt over de verkoop van zijn console. In die maand waren er 26 miljoen Xbox One-exemplaren verkocht. Microsoft bracht toen ook een nieuwe versie van de Xbox One uit, de One X die 4K-beelden mogelijk maakte. Sony reageerde afgelopen jaar met de vernieuwde PS4 Pro.

Virtueel platform

De gamers gaan niet alleen massaal voor de PS4, ook voor het virtuele platform dat bij deze gameconsole hoort. De VR-headsets lopen goed. In juni waren er al 1 miljoen exemplaren verkocht, en nu dus meer dan twaalf miljoen. Inmiddels krijg je bij die headset zonder bijbetaling een camera, die voorheen apart moest worden afgerekend.

Harder dan PS3

De PlayStation 4 begint…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl