Sony onderzoekt Dolby Vision-update voor UBP-X1000ES Ultra HD Blu-ray speler

sony-ubp-x1000es-600x350-fac3eacf585ea62f015ee220a113ff01de803082

Sony heeft op zijn nieuwste televisies al ondersteuning voor Dolby Vision ingebouwd, maar de Ultra HD Blu-ray spelers van het merk moeten het nog altijd zonder deze ondersteuning stellen. Het zou kunnen dat daar op korte termijn verandering in komt, want Sony zou volgens nieuwe geruchten kijken naar de mogelijkheid voor een firmware-upgrade.

Volgens Forbes-redacteur John Archer kijkt Sony momenteel naar de mogelijkheid om een firmware-upgrade uit te rollen voor de UBP-X1000ES, de eerste Ultra HD Blu-ray speler die het merk lanceerde. Deze Ultra HD Blu-ray speler is bedoeld voor professionele installaties en zou mogelijk dus van Dolby Vision kunnen worden voorzien. Een termijn voor de update is nog niet bekend.

Helaas lijkt het uitgesloten dat de Sony UBP-X800 uitgerust wordt met ondersteuning van Dolby Vision. Deze speler, die voor iets minder dan 350 euro in de Nederlandse winkels ligt, werd ook zonder de HDR-standaard van Dolby aangekondigd maar lijkt hardwarematig niet geschikt voor Dolby Vision. Dat is opvallend aangezien Sony begin dit jaar diverse premium tv’s uitgebracht heeft die de HDR-standaard wel kunnen weergeven.

Lees meer over wat je nodig hebt voor het bekijken van Dolby Vision. En…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl