Sony rolt Dolby Vision-update uit in de VS, maar gebruikers zijn niet blij

Sony is in de Verenigde Staten eindelijk begonnen met de uitrol van de Dolby Vision-update voor diverse lcd en oled tv’s. Echter, niet iedereen is even blij het met resultaat. Dolby Vision werkt namelijk vooralsnog alleen via streamingdiensten en niet via HDMI.

Bezitters van Sony tv’s laten via diverse fora weten teleurgesteld te zijn in het Japanse bedrijf. Hoewel Sony eindelijk zijn belofte nakwam door het HDR-formaat van Dolby via een firmware-update naar de topmodellen lcd en oled tv’s van 2017 uit te rollen is het niet helemaal wat men ervan verwacht had.

De nieuwste firmware-update (versienummer PKG6.2818.0070NAA) is deze week in de VS uitgerold naar de A1 oled tv’s en de XE93-, XE94- en ZD9-serie lcd tv’s. De update zorgt ervoor dat eigenaren van de tv inderdaad Dolby Vision-materiaal via streamingdiensten als Netflix en Amazon kunnen weergeven, maar via HDMI is het vooralsnog niet mogelijk. Een aangesloten UHD Blu-ray speler met Dolby Vision kan dus geen Dolby Vision-signaal doorsturen naar de tv.

Waarom Sony deze keuze gemaakt heeft is onduidelijk. Het is immers technisch gezien gewoon mogelijk om Dolby Vision ook via HDMI te ondersteunen. De Japanse fabrikant heeft…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl