Spotify nu te streamen over meerdere Amazon Echo-speakers

amazon-echo-plus-2017-600x343-00618d1c2d14b0c0270593908c3bd17d46ff1099

De mogelijkheid om muziek af te spelen via meerdere Amazon Echo-speakers bestond al langer, maar was nog niet beschikbaar in combinatie met Spotify. Tot nu toe dan, want Amazon heeft bekend gemaakt dat de muziek via Spotify nu ook over meerdere Amazon Echo-speakers gestreamd kan worden.

Om gebruik te maken van deze functie dien je de Alexa-app op te starten en een groep te creëren. Voeg het aantal speakers toe dat je wilt en geef deze een naam, bijvoorbeeld downstairs. Vervolgens zeg je: “Alexa, play *bandnaam* on downstairs from Spotify” en de muziek vanuit Spotify wordt over de speakers in de geselecteerde groep gespeeld.

Spotify aansturen in het Engels op de Amazon Echo

Voorlopig werken de Amazon Echo-speakers nog niet met de Nederlandse taal, waardoor je voorlopig nog in het Engels tegen de slimme speaker dient te praten. Volgens berichten hoef je geen update te downloaden om Spotify te luisteren over meerdere speakers, maar werkt het direct zodra je de Alexa-app vandaag opstart.

Sinds kort hebben we ook in Nederland toegang tot de Amazon Echo. Naast het afspelen van muziek kun je op de Echo bijvoorbeeld het weer opvragen…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl