Spotify sluit ook een belangrijke deal met een groot indie-label

spotify-new-logo-600x350-9078971e293a6fc2ea9d1c1f1fe2441cf2b69da2

Muziekstreamingdienst Spotify heeft ook een deal gesloten met een groot indie-label, waar onder andere Adele onder valt. Dezelfde deal werd eerder met Universal gemaakt: de dienst zal nieuwe albums twee weken afschermen voor nieuwe gebruikers.

Spotify sluit deal met Merlin

Spotift heeft wederom een deal gesloten met een platenmaatschappij. Dit keer gaat het om het indie-label Merlin, waar onder meer Adele onder valt. De deal is vastgesteld voor een aantal jaar en zorgt ervoor dat de muziek van alle labels die onder Merlin vallen op de muziekstreamingdienst blijven staan. Merlin is de grootste partner na Universal Music Group, Sony Music en Warner Music Group, en dus een belangrijke speler om relevant te blijven. De streamingdienst heeft een soortgelijke deal als met Universal destijds gemaakt.

Dat betekent dat nieuwe albums die via Merlin worden uitgebracht, ook voor twee weken afgeschermd zullen zijn voor gratis gebruikers. Betaal je voor de dienst, dan merk je niets van deze beslissing: alle muziek blijft gewoon beschikbaar. Mogelijk wordt die periode van twee weken een nieuwe standaard en zouden Sony en Warner er ook mee akkoord kunnen gaan, maar daarover is nog niets bekend. Naast…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl