Spotify werkt aan eigen hardware, mogelijk een speaker

spotify-new-logo-600x350-9078971e293a6fc2ea9d1c1f1fe2441cf2b69da2

Spotify lijkt te gaan werken aan eigen hardware. Dat is althans de conclusie als we naar de vacatures van de muziekstreamingdienst kijken. Het zou dus zomaar kunnen dat we op termijn een heuse eigen speaker gaan zien.

Op de vacaturewebsite van Spotify is gisteren een vacature voor ‘hardware product operations manager’ verschenen. Daarnaast zien we twee vacatures voor projectmanagers binnen hardwareproductie- en engineering terug. Een samengestelde quote uit de vacatures toont het volgende;

As well as working with partners to deliver the optimal experience, the new employee will manage product vision and contribute in the creation of innovative Spotify experiences via connected hardware.

Wat betekent dit? De kans is groot dat de streamingdienst gaat werken aan een eigen (draadloze) speaker, mogelijk zelfs een variant met spraakbediening zodat de concurrentie met bijvoorbeeld de Google Home, Amazon Echo en de Sonos One aangegaan kan worden. Voor welke spraakassistent Spotify dan kiest is vooralsnog de grote vraag.

Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat Spotify werkt aan een complete serie aan hardwareproducten, waaronder bijvoorbeeld hoofdtelefoons of een dedicated Spotify streamer. Deze markt is al overvol maar de muziekstreamingdienst heeft inmiddels een ijzersterke…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl