VRT komt met eerste serie in 4K-kwaliteit

Loslopend-Wild-Gevogelte-600x343-b75fdd5e84f7948ab53dfaa347ec302a83f17b11

De Belgische publieke omroep VRT gaat voor het eerst experimenteren met 4K-kwaliteit voor zijn uitzendingen. De omroep gaat het vierde seizoen van de serie Loslopend wild & gevogelte in 4K-kwaliteit aanbieden op het internetplatform vrt.nu.

4K-kwaliteit

Steeds meer televisies ondersteunen de hoogste standaard op het gebied van beeldkwaliteit: 4K. Maar het aantal televisie-uitzendingen in die standaard is behoorlijk beperkt. Dat komt mede doordat er nog nauwelijks manieren zijn voor kabelaars en omroepen om beelden in die kwaliteit door te zetten. Zo lanceerde KPN eerder dit jaar pas een mediabox die het 4K-signaal kan uitzetten en komt ook Ziggo daar nu pas mee.

De VRT wil graag vooruitlopen op de komst van die technologie. Om die reden is besloten om sketches van het komische programma met 4K op te nemen. “Twee jaar gelden al kwam Sandbox naar ons toe om een draaidag in 4K op te nemen. Dat was geslaagd en daarna vroegen ze om een hele reeks te doen,” aldus producent Riet de Prins tegenover DataNews.

Het productiebudget moest om de kwaliteit te ondersteunen met zo’n tien procent omhoog. Wanneer de afleveringen in 4K precies online komen te staan is…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl