Wat is een subwoofer en waarom heb je er een nodig?

Bowers-wilkins-DB-subwoofers-600x355-18486fe81c56f2bf2143fa29ebe5e2465dd1c384

Er is veel onbegrip rond subwoofers. Nochtans is een sub een essentieel onderdeel van een surroundopstelling en kan het ook bij stereo een rol spelen. Tijd om eens dieper te duiken in het onderwerp ‘subwoofer’! Wat is een subwoofer en waarom heb je er een nodig?

Introductie subwoofers

Subwoofers hebben bij veel muziekliefhebbers een minder positief imago. Daar zijn een aantal redenen voor. Wie zijn woonkamer opgeruimd en vrij van techniek wil houden, struikelt – soms letterlijk – over de omvang van dit apparaat. Een subwoofer juist plaatsen heet bovendien ‘moeilijk’ te zijn. Dat is niet helemaal onterecht, want de interactie tussen subwoofer en je kamer levert vaak onaangename resultaten op. En dan moet je een subwoofer nog mooi ‘integreren’ (lees: laten samenspelen) met je andere speakers, wat wellicht vereist dat je met allerlei instellingen op een AV-receiver aan de slag moet. Kortom, er zijn veel redenen waarom een subwoofer bij velen geen favoriete toestel is. Maar veel van deze afkeer heeft te maken met onbegrip. Een goed ingeregelde subwoofer tilt een hele surroundopstelling naar een hoger niveau. En zelfs als je helemaal overtuigd bent dat je enkel naar stereo…

Foka Superstore is al sinds 1924 dé foto-specialist van Nederland, gevestigd in Rotterdam. We bieden een uitgebreid assortiment fotocamera’s, videocamera’s, televisies & audio apparatuur via www.foka.nl en middels onze 1000m2 grote Superstore in Kralingen.

Lees meer en reageer: www.homecinemamagazine.nl